Artikel i Expressen om Proffs i Afrika

5 oktober 2016 \\ Pro in Africa

Emil Moberg Lundén, 29, står inför sitt livs utmaning.

Den forne division 2-spelaren har tagit upp fotbollen - med målet att bli utlandsproffs i Kenya.

– Jag vill göra något väldigt annorlunda och roligt, säger göteborgaren.

Drömmen föddes när Emil Moberg Lundén år 2014 utbildade sig till journalist och skrev sin C-uppsats i staden Mombasa under två månaders tid.

– Afrika är en spännande kontinent som många svenskar egentligen inte vet så mycket om. Det finns så mycket att se, uppleva och berätta. Jag vill utmana mig själv och se hur mottagandet blir när jag som vit svensk kommer ner till Kenya för att bli fotbollsproffs, säger 29-åringen.

InterSport Stories följer Proffs i Afrika

\\ Pro In Africa

Alla går vi runt och drömmer om något men vi är många som låter det stanna vid just en dröm. Emil Moberg Lundén däremot vägrar att tänka ”tänk om…”.

Nu förverkligar han idén som han ruvat på i nästan två år.

Han ska bli fotbollsproffs. I Kenya.


Det har gått några år sedan 29-åriga Emil Moberg Lundén la fotbollsskorna på hyllan. Som bäst spelade han i division 2 men när fotbollen börja inkräkta för mycket på fritiden bestämde han sig för att lägga av, trots lovande framtidsutsikter.


- Jag reflekterade inte särskilt mycket över beslutet då men den senaste tiden har jag funderat på hur bra jag egentligen hade kunnat bli. Jag vet att jag har det i benen fortfarande så efter en dekadent sommar bestämde jag mig för att det var dags att satsa, säger Emil.

RECENT

”En av de bästa spelarna vi har haft här i Ängö BK”, säger John Petersson om den målfarlige 29-åringen som vill bli utlandsproffs i Afrika.

Värmlands Filmfestival 2016

Tema Relationer.

Text om "I Skogen"


Copyright @ All Rights Reserved